DE ALTERNATIEVEN VOOR CRUISE PORT VENETIË

Share the Inspiration:
Alternatieven voor Cruise Port Venetië - en hoe kom ik er?

Vanaf 1 augustus 2021 zijn grote cruiseschepen niet meer welkom in Venetië. Dit besluit van de Italiaanse overheid komt voort uit dreigingen van UNESCO, de organisatie die Werelderfgoed beschermt, om Venetië als bedreigd erfgoed te bestempelen. Kleinere schepen en zeiljachten hebben wel toegang tot het centrum. Maar grotere schepen wijken nu uit naar andere havens. Om u een overzicht te geven hebben we ze voor u op een rijtje gezet en ook hoe u van deze havens toch in Venetië kunt komen of hoe u deze cruise terminals kunt bereiken vanaf het vliegveld.

Uw cruise agent kan ook dit uiteraard allemaal voor u regelen! Bezoek onze website http://www.arrowcruises.nl

Venetië als Vertrek- en Aankomstpunt voor Cruises

Venetië is een prachtige start- en eindbestemming voor je cruise. Je kunt met het vliegtuig aankomen op Treviso Airport (op 30 km van Venetië) of Marco Polo Airport (12 km). Beide luchthavens hebben goede verbindingen met Piazzala Roma. Dit is een centraal punt in Venetië waar verschillende vervoersopties samenkomen.

Treviso: Het vliegveld in Treviso heeft een goede busverbinding van ATVO. De bus rijdt in ongeveer een uur via Mestre naar Piazzala Roma (enkele reis ca. €7).

Marco Polo: Hier is ook een ATVO busverbinding (enkele reis ca. €8) naar Piazzala Roma. Vanaf daar kun je de Peoplemover nemen (enkele reis €1,50 per persoon) naar de Cruiseterminal, halte Marittima. Koop je kaartje hier om zeker te zijn van een plek en om te voorkomen dat je moet wachten.

Bagage opslag

Heb je bagage die je voor of na de cruise (tijdelijk) wilt opslaan? In terminal 103 is een bagagedepot (Left Luggage) waar je tegen betaling je koffer kunt achterlaten. Deze terminal bevindt zich op het pleintje waar onder andere de shuttlebussen naar Piazzala Roma vertrekken.

Er is ook een tweede bagageopslag bij treinstation Venetië Santa Lucia. Deze is te vinden op perron 1. Het treinstation grenst aan Piazzala Roma en is bereikbaar via een grote brug. Er zijn kruiers (tegen betaling) beschikbaar om je koffers over de brug te dragen. Let op: er rijdt geen trein vanaf dit station naar de luchthaven Marco Polo. Hiervoor kun je een van de eerder genoemde opties vanaf Piazzala Roma nemen.

DE NIEUWE ALTERNATIEVEN VOOR VENETIË

Er zijn verschillende alternatieve cruisehavens die cruisemaatschappijen kunnen gebruiken als toegangspoort tot de regio, in plaats van Venetië. Enkele van deze alternatieve cruisehavens zijn:

Ravenna: Bekend om zijn prachtige Byzantijnse mozaïeken en historische erfgoed, is Ravenna een aantrekkelijke alternatieve cruisehaven. Deze stad heeft een unieke sfeer en is een ideale tussenstop voor cruisepassagiers die op zoek zijn naar culturele verkenning.

Triëst: Gelegen aan de noordoostelijke kust van Italië, biedt Triëst een prachtige haven met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is goed verbonden met andere steden in de regio en biedt cruisereizigers de mogelijkheid om de charme van Triëst te ervaren voordat ze verder reizen.

Fusina: Gelegen tegenover Venetië, biedt Fusina een alternatieve toegang tot deze beroemde stad. Het biedt cruisereizigers een prachtig uitzicht op Venetië en een andere ervaring dan de traditionele toegang via het historische centrum.

Chioggia: Ook wel “Klein Venetië” genoemd, is Chioggia een pittoreske stad met grachten en kleurrijke huizen. Het biedt cruisereizigers een authentieke Italiaanse ervaring en de mogelijkheid om de drukte van Venetië te vermijden.

De keuze voor een alternatieve cruisehaven hangt af van de route en voorkeuren van de cruisemaatschappij en de reizigers. Elk van deze havens biedt zijn eigen unieke charme en mogelijkheden voor het verkennen van de prachtige regio aan de Adriatische Zee. Lees hieronder per cruise port alle informatie.

Ravenna

De Opkomende Cruisehaven Nabij Venetië

Ravenna biedt cruisereizigers een combinatie van historische schoonheid en culturele rijkdom. Bekend om zijn prachtige Byzantijnse mozaïeken en goed bewaarde erfgoed, verwelkomt Ravenna bezoekers met open armen. Je vindt hier een charmante sfeer, minder drukte en de mogelijkheid om Venetië op een andere manier te verkennen.

Hoe kom je van het vliegveld van Ravenna naar de Cruise Terminal van Ravenna?

Vanaf het vliegveld van Ravenna (Ravenna Airport) naar de Cruise Terminal van Ravenna zijn er verschillende manieren om te reizen. De afstand is ongeveer 17 kilometer en kosten kunnen variëren afhankelijk van het gekozen vervoermiddel. Hier zijn enkele opties:

Taxi: Een taxi is een directe en handige optie om van het vliegveld naar de cruise terminal te komen. De afstand tussen het vliegveld en de cruise terminal kan variëren, maar reken op een geschatte prijs van ongeveer €40 tot €60 voor een enkele reis. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren op basis van de tijd van de dag, verkeersomstandigheden en andere factoren.

Shuttle Service: Sommige cruisemaatschappijen bieden shuttle services aan voor cruisepassagiers vanaf het vliegveld naar de cruise terminal. De kosten en beschikbaarheid kunnen variëren, dus neem contact op met je cruisemaatschappij of cruise specialist voor specifieke informatie.

Openbaar Vervoer: Het openbaar vervoer is ook een optie. Je kunt bijvoorbeeld de bus nemen vanaf het vliegveld naar het treinstation van Ravenna en vervolgens andere vormen van vervoer, zoals een taxi of openbaar vervoer, nemen naar de cruise terminal. De totale reistijd en kosten kunnen variëren, maar het kan een meer budgetvriendelijke optie zijn.

De exacte afstand en kosten kunnen variëren afhankelijk van de route en specifieke omstandigheden. Het is verstandig om van tevoren de beschikbare opties te onderzoeken, prijzen te vergelijken en eventueel contact op te nemen met je cruisemaatschappij voor aanbevelingen en informatie over transport van het vliegveld naar de Cruise Terminal van Ravenna.

What to do in Ravenna

Hoe kom je van Ravenna naar Venetië?

Vanuit Ravenna kun je op een schilderachtige manier naar Venetië reizen en genieten van het prachtige Italiaanse landschap. De afstand tussen de luchthaven van Ravenna en Piazzale Roma in Venetië is ongeveer 140 kilometer. Hier zijn enkele opties om van Ravenna naar Venetië te komen:

Trein: Neem een trein van Ravenna naar Venetië. Het is een comfortabele en pittoreske reis, en de treinen zijn goed verbonden. Je kunt genieten van uitzichten op het landschap terwijl je ontspannen naar Venetië reist.

Bus: Er zijn directe bussen van Ravenna naar Venetië beschikbaar. Dit kan een handige en betaalbare optie zijn, vooral als je graag over land reist.

Excursie: Sommige cruisemaatschappijen bieden excursies aan vanuit Ravenna naar Venetië. Dit kan een uitstekende optie zijn als je graag een georganiseerde reis wilt met deskundige gidsen.

Door te kiezen voor Ravenna als je cruisehaven en van daaruit naar Venetië te reizen, combineer je de magie van beide bestemmingen. Ravenna biedt zijn eigen unieke charme, terwijl Venetië nog steeds binnen handbereik is voor een onvergetelijke ervaring. Of je nu kiest voor de trein, de bus, privévervoer of een excursie, de reis van Ravenna naar Venetië zal zeker een hoogtepunt zijn van je cruise-avontuur in Italië.

Triëst

Een Verborgen Juweel aan de Adriatische Kust

Triëst heeft een rijke geschiedenis en een kosmopolitische sfeer die bezoekers betovert. Met zijn elegante pleinen, statige gebouwen en uitzicht op de glinsterende Adriatische Zee, biedt Triëst een unieke mix van culturele invloeden en maritieme schoonheid.

Hoe kom je van het vliegveld van Triëst naar de Cruise Terminal?

Vanaf het vliegveld van Triëst naar de Cruise Terminal van Triëst zijn er verschillende transportopties beschikbaar. De afstand tussen Triëste Airport en de cruise terminal van Triëste is ongeveer 40 kilometer. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het gekozen vervoermiddel. Hier zijn enkele opties:

Taxi: Een taxi is een handige en directe optie om van het vliegveld naar de cruise terminal te komen. De afstand tussen het vliegveld (Ronchi dei Legionari Airport) en de cruise terminal in de haven van Triëst is ongeveer 40 kilometer. De taxikosten kunnen variëren, maar reken op een geschatte prijs van ongeveer €60 tot €80 voor een enkele reis. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren op basis van de tijd van de dag, verkeersomstandigheden en andere factoren.

Shuttle Service: Sommige cruisemaatschappijen bieden shuttle services aan voor cruisepassagiers vanaf het vliegveld naar de cruise terminal. De kosten en beschikbaarheid kunnen variëren, dus neem contact op met je cruisemaatschappij of cruise specialist voor specifieke informatie.

Openbaar Vervoer: Het openbaar vervoer is ook een optie. Je kunt bijvoorbeeld de bus nemen vanaf het vliegveld naar het treinstation van Triëst en vervolgens een trein nemen naar het treinstation van Triëst Centrale. Vanaf daar kun je andere vormen van vervoer, zoals een taxi of openbaar vervoer, nemen naar de cruise terminal. De totale reistijd en kosten kunnen variëren, maar het kan een meer budgetvriendelijke optie zijn.

Hoe bereik je Venetië vanuit Triëst?

Vanuit Triëst is Venetië gemakkelijk bereikbaar, waardoor cruisereizigers de kans krijgen om twee betoverende steden in één reis te verkennen. De afstand tussen de luchthaven van Triëste en Piazzale Roma in Venetië is ongeveer 160 kilometer. Hier zijn enkele manieren om van Triëst naar Venetië te reizen:

Trein: Neem de trein van Triëst naar Venetië. Deze reis biedt een adembenemend uitzicht op het Italiaanse landschap en brengt je comfortabel naar het hart van Venetië.

Bus: Er zijn busverbindingen tussen Triëst en Venetië beschikbaar. Deze optie kan handig zijn als je graag over land reist en de reis met anderen wilt delen.

Georganiseerde Excursie: Sommige cruisemaatschappijen bieden excursies aan vanuit Triëst naar Venetië. Dit kan een geweldige optie zijn als je graag een georganiseerde reis wilt met deskundige gidsen.

Door te kiezen voor Triëst als je vertrekpunt en van daaruit naar Venetië te reizen, vergroot je de diversiteit van je reis. Triëst biedt zijn eigen unieke charme en cultuur, terwijl Venetië nog steeds binnen handbereik is voor een onvergetelijke ervaring. Of je nu kiest voor de trein, de bus, privévervoer of een georganiseerde excursie, de reis van Triëst naar Venetië zal ongetwijfeld een hoogtepunt zijn van je cruise-avontuur in Italië.

Fusina

De Nieuwe Toegangspoort tot Venetië voor Cruisereizigers

Fusina, gelegen tegenover Venetië, dient nu als de toegangspoort voor cruiseschepen die deze betoverende regio willen verkennen. Met een prachtig uitzicht op de stad en een ontspannen sfeer, biedt Fusina een unieke manier om Venetië te ontdekken.

Hoe kom je van het vliegveld van Venetië naar de Cruise Terminal van Fusina?

Er is geen directe verbinding per openbaar vervoer van de luchthaven van Venetië Marco Polo naar de Cruise Terminal van Fusina, aangezien Fusina een kleinere haven in de buurt van Venetië is en geen eigen luchthaven heeft. De meest gebruikelijke manier om van het vliegveld van Venetië naar de Cruise Terminal van Fusina te reizen, is via het centrum van Venetië en vervolgens per veerboot (tender) naar Fusina.

Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

Vlieg naar de Luchthaven van Venetië (Marco Polo Airport): Dit is de belangrijkste luchthaven van Venetië en biedt verschillende internationale vluchtopties.

Van de Luchthaven naar Venetië: Na aankomst op de luchthaven kun je verschillende transportopties nemen om naar het centrum van Venetië te gaan, zoals een bus, shuttle of taxi. De afstand tussen de luchthaven Marco Polo in Venetië en Piazzale Roma, het belangrijkste busstation in Venetië, is ongeveer 13 kilometer.

Van Venetië naar Fusina: Vanuit Venetië kun je de veerboot (tender) nemen naar de Cruise Terminal van Fusina. Deze veerboottocht biedt je de mogelijkheid om van het uitzicht op Venetië te genieten terwijl je naar de terminal vaart. De afstand tussen Venetië en Fusina is ongeveer 20 kilometer.

Kosten: De kosten van de reis kunnen variëren afhankelijk van het type vervoer dat je kiest. Een enkele reis met de bus van de luchthaven naar het centrum van Venetië kan variëren van €6 tot €8. De kosten voor de veerboot van Venetië naar de Cruise Terminal van Fusina variëren ook, maar kunnen rond de €6 tot €10 zijn.

Tijd: De totale reistijd kan variëren, maar houd rekening met ongeveer 1,5 tot 2 uur reistijd van het vliegveld van Venetië naar de Cruise Terminal van Fusina, inclusief wachttijden en reistijd per veerboot.

Aangezien er geen directe route is van het vligveld naar de Cruise Terminal van Fusina, is het aan te raden om van tevoren onderzoek te doen naar beschikbare vervoersopties, prijzen en tijdschema’s om je reis soepel te laten verlopen. Daarnaast kun je contact opnemen met je cruisemaatschappij of cruise specialist voor specifieke aanbevelingen en informatie over transport van het vliegveld van Venetië naar de Cruise Terminal van Fusina.

Van Fusina naar Venetië Centrum

Vanuit Fusina kun je op verschillende manieren Venetië verkennen. Hier zijn enkele opties om van Fusina naar het centrum van Venetië te komen:

Veerboot (Vaporetto): Een pittoreske manier om Venetië te bereiken is per veerboot (vaporetto). Je vaart langs het water en geniet van het uitzicht op Venetië terwijl je aankomt in het hart van de stad.

Bus: Er zijn bussen beschikbaar die je van Fusina naar Venetië kunnen brengen. Deze optie kan handig zijn als je een meer directe route verkiest.

Taxi of Rideshare: Als je comfort en gemak zoekt, kun je een taxi of rideshare-service nemen van Fusina naar Venetië. Dit is een snelle en comfortabele optie.

Georganiseerde Excursie: Sommige cruisemaatschappijen bieden excursies aan die je vanuit Fusina naar Venetië brengen. Deze georganiseerde tours omvatten vaak transport en deskundige gidsen.

Door te kiezen voor Fusina als vertrekpunt en van daaruit Venetië te verkennen, voeg je een extra dimensie toe aan je reis. Fusina biedt zijn eigen sfeer en uitzicht op Venetië, terwijl je toch kunt genieten van de schoonheid en cultuur van de stad. Of je nu kiest voor een veerboot, bus, taxi of een georganiseerde excursie, de reis van Fusina naar Venetië zal zeker een hoogtepunt zijn van je cruise-avontuur in Italië.

Chioggia

De Charmante Cruisehaven als Alternatief voor Venetië

Chioggia, ook wel bekend als ‘Klein Venetië’, heeft een authentieke sfeer en een rijke maritieme geschiedenis. Met zijn charmante grachten, kleurrijke huizen en levendige markten, biedt Chioggia cruisereizigers een unieke kans om de Italiaanse cultuur op een andere manier te verkennen.

Hoe kom je van het vliegveld van Venetië naar de Cruise Terminal van Chioggia?

Om van het vliegveld van Venetië (Marco Polo Airport) naar de Cruise Terminal van Chioggia te reizen -de afstand tussen de luchthaven Marco Polo in Venetië en de Cruise Terminal in Chioggia is ongeveer 55 kilometer – kun je de volgende stappen volgen:

Vlieg naar de Luchthaven van Venetië (Marco Polo Airport): Dit is de dichtstbijzijnde grote luchthaven bij Chioggia en biedt verschillende internationale vluchten.

Van de Luchthaven naar Piazzale Roma: Neem vanaf de luchthaven een bus, shuttle of taxi naar Piazzale Roma in Venetië. Dit is een centraal punt in Venetië waar verschillende vervoersopties samenkomen.

Van Piazzale Roma naar Chioggia: Vanaf Piazzale Roma kun je de veerboot (vaporetto) nemen naar Chioggia. Dit is een schilderachtige tocht door de lagune van Venetië en biedt een mooie reis naar Chioggia.

Van Chioggia naar de Cruise Terminal: Als je eenmaal in Chioggia bent, kun je lokaal vervoer nemen, zoals een taxi of bus, naar de cruise terminal. De afstand tussen het centrum van Chioggia en de cruise terminal is meestal niet erg groot.

Kosten: De kosten van de reis variëren afhankelijk van het type vervoer dat je kiest. Een enkele reis met de bus van de luchthaven naar Piazzale Roma kost meestal tussen de €6 en €8. De kosten voor de veerboot van Piazzale Roma naar Chioggia variëren ook, maar kunnen rond de €10 tot €15 zijn.

De totale reistijd kan variëren, maar houd rekening met ongeveer 1,5 tot 2 uur reistijd van het vliegveld van Venetië naar de Cruise Terminal van Chioggia, inclusief wachttijden en reistijd per veerboot.

Het is aan te raden om van tevoren onderzoek te doen naar de beschikbare vervoersopties, prijzen en tijdschema’s om je reis soepel te laten verlopen. Daarnaast kun je contact opnemen met je cruisemaatschappij of cruise specialist voor specifieke aanbevelingen en informatie over transport van het vliegveld van Venetië naar de Cruise Terminal van Chioggia.

Van Chioggia naar Venetië Centrum

Vanuit Chioggia kun je eenvoudig Venetië bereiken en genieten van het beste van beide werelden. De afstand tussen de Cruise Terminal in Chioggia en Venetië Piazzale Roma is ongeveer 35 kilometer. Hier zijn enkele manieren om van Chioggia naar het centrum van Venetië te reizen:

Boot: Neem een boot van Chioggia naar Venetië. Deze schilderachtige route brengt je langs de waterwegen en biedt een onvergetelijk uitzicht op beide steden.

Bus en Trein: Combineer bus- en treinreizen om van Chioggia naar Venetië te komen. Dit kan een efficiënte manier zijn om de afstand te overbruggen.

Georganiseerde Excursie: Sommige cruisemaatschappijen bieden excursies aan vanuit Chioggia naar Venetië. Dit kan een geweldige optie zijn als je graag een georganiseerde reis wilt met lokale gidsen.

Door te kiezen voor Chioggia als vertrekpunt en van daaruit Venetië te verkennen, voeg je een extra dimensie toe aan je reis. Chioggia biedt zijn eigen unieke charme en Venetië blijft binnen handbereik voor een onvergetelijke ervaring. Of je nu kiest voor een boottocht, bus en trein, privévervoer of een georganiseerde excursie, de reis van Chioggia naar Venetië zal zeker een hoogtepunt zijn van je cruise-avontuur in Italië.

Al met al bieden de alternatieve cruisehavens die nu in plaats van Venetië worden gebruikt, een scala aan mogelijkheden voor cruise liefhebbers om te genieten van de prachtige locaties, cultuur en ervaringen die de Middellandse Zee te bieden heeft. Van het pittoreske Chioggia tot het historische Triëst en de toegankelijke Fusina en Ravenna, deze havens verwelkomen reizigers met open armen.

Terwijl Venetië zijn aanpak voor grote cruiseschepen heeft herzien, hebben deze charmante alternatieven nieuwe mogelijkheden gecreëerd om de reiservaring te verrijken en te ontdekken wat deze prachtige regio nog meer te bieden heeft. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur langs de betoverende kusten.

Heeft u nog persoonlijke tips of aanvullingen? Laat het ons dan weten in de comments hieronder!

Gert van Loenen Jr.

Arrow Cruise Travel I gert@arrowcruises.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *